vineri, 2 septembrie 2011

SpaRitual - First date

Am ajuns in sfarsit in posesia produselor SpaRitual. De cand am aflat ca sunt una dintre norocoasele care vor participa la Swatchfest ard de nerabdare sa le incerc pentru ca pana acum nu am avut sansa de a folosi produse atat de deosebite. Sa va arat ce am primit:




Pachetul continea 4 lacuri de unghii full-size (15ml), 4 lacuri de unghii mini (5ml) si mostre de sare de baie si lotiuni pentru maini. 

Pachet duo din gama Shades of Happiness
Contine: lac de unghii nuanta Spellbound si Basecoat & Topcoat Multitasker.
Pachetul are atasat un pandativ OM ce poate fi purtat la un lantisor sau la o bratara.
Mi se pare un cadou grozav. Arata atat de dragut (muult mai dragut decat in fotografia facuta de mine), iar produsele promit mult (despre asta am sa vorbesc mai incolo). Plus ca din ce am vazut pe site-ul Zenith pachetul e o adevarata afacere intrucat cu 54 de lei obtii doua produse, pe cand multitasker-ul (basecoat&topcoat) separat costa 59 lei. Deja m-am hotarat ce ii iau lui C. (prietena mea ce mai buna) de ziua ei :).



Lacuri de unghii din colectia Kaleidoscope: Imaginarium si White Light


Lacuri de unghii mini: Smoke n Mirrors, Delight, Swept away, Can you dig it


Un bonus si pentru ambalaje:




Acum sa va povestesc putin despre lacurile de unghii SpaRitual.

Mie mi-a atras atentia in primul rand faptul ca sunt vegane. Ce inseamna asta? Formula vegana presupune faptul ca lacurile de unghii contin numai ingrediente de origine vegetala si Mica in locul Guaninei.

De asemenea, produsele NU contin toluen, dibutil ftalati si formaldehide (inclusiv rasini formaldehidice). Pentru fetele ca mine care sunt zero barat la chimie poate ca asta nu inseamna nimic, insa e important de stiut faptul ca:
  • Toluenul este un solvent care interactioneaza cu rasinile din lacurile de unghii si apoi se evapora. Expunerea la toluen (in cantitati mari) poate avea efecte secundare periculoase asupra sanatatii: vaporii de toluen din aer pot afecta sistemul nervos si pot provoca o serie de malformatii.
  • Dibutil ftalatul (DBF) este un ingredient folosit pentru plastifiere. Este interzis in industria cosmetica din Uniunea Europeana (desigur, asta nu ii impiedica pe altii sa il foloseasca)!! DBF-ul este o toxina care se poate dezvolta si reproduce generand o gama larga de malformatii congenitale (atentie in special femeilor insarcinate!).
  • Rasina formaldehidica e o forma de conservant care permite lacului de unghii sa adere in mod corespunzator pe suprafata unghiei. Formaldehidele pot fi gasite in cantitati mult mai mari in bauturile carbogazoase, covoare, tesaturi si vopsea. Expunerea repetata la formaldehide poate cauza reactii alergice, iritatii, dar si diferite forme de cancer.
Un alt lucru deosebit la produsele SpaRitual este faptul ca sticlele sunt realizate manual, in Italia, de catre designerii de la Ferrari, folosind materiale reciclabile in proportie de pana la 50%.

Am testat deocamdata oja Imaginarium.




Rezultatul

- un strat -


 - doua straturi -


 - trei straturi -


 Likes
  • aplicarea este usoara si precisa
  • are o consistenta foarte usoara, aproape apoasa
  • se usuca in doi timpi si trei miscari (nu am mai avut niciodata o oja care sa se usuce atat de repede); din punctul asta de vedere deja o ador!
  • se deschide super usor datorita capacului Plum Cap (nu stiu cum sunteti voi, dar eu de multe ori am avut nevoie de o mana de barbat ca sa deschid un lac de unghii)
Dislikes
  • nu ma asteptam sa fie atat de transparenta din primul strat (cu toate astea a treia oara m-am dat pur si simplu de curiozitate; am fost multumita de culoarea aplicata dupa a doua aplicare)
Asa cum vedeti, am multe cuvinte de lauda pentru acest produs. In mod normal as fi adaugat la "Dislikes" si pretul (40 de lei), insa mi-am dat seama ca un produs de calitate merita investitia. Mai ales ca e nevoie de putin produs pentru a colora o unghie, asa ca cei 15 ml cred ca ma vor tine o vesnicie. Trebuie sa recunosc ca pana acum nu gandeam asa la capitolul unghii. Am avut prostul obicei de a-mi neglija unghiile si de a imi cumpara oje ieftine, probabil de asta in momentul de fata arata deplorabil. 



5 comentarii:

  1. Ce chestie aia cu designerii de la Ferrari :)) Nu mi-as fi inchipuit asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place Imaginarium! Era numai buna de vara...

    RăspundețiȘtergere
  3. E ceva inedit intr-adevar :). Barbatii cu masinile Ferrari, noi cu ojele :D

    RăspundețiȘtergere
  4. O da.. Nu m-as supara sa primesc un asa cadou :)
    Sa le folosesti cu placere si asteptam swatch-urile viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. @m_m, nici o fata nu s-ar supara :)
    Astept sa imi mai creasca putin unghiile ca sa se vada cat de cat oja... Plus ca inca am pe unghii Imaginarium si arata foarte bine!!

    RăspundețiȘtergere