luni, 18 iunie 2012

What's yummy this week?

Cireseleeeeeeeeeeeeee :)


Cu siguranta merita sa se afle in varful tortului. 

O portie zdravana de cirese inseamna o portie zdravana de sanatate.

Au un continut ridicat de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi, antioxidanti ce au rolul de a scadea colesterolul si de a de a imbunatati circulatia sanguina prin dilatarea arterelor mici. Asadar, ciresele reprezinta un adevarat aliment antioxidant. 

Consumandu-le, organismul nu are decat de castigat: sistemul imunitar este fortifiat, iar procesul de imbatranire intarziat. Ce contin insa ciresele? Continapa, zaharuri, saruri minerale (fosfor, calciu, magneziu, fier), o cantitate suficienta de provitamina A (avand rol de intretinere a tesuturilor si de mentinere a acuitatii vizuale), vitaminele B1, B2, C, E, P, B6, acid pantotenic, vitamina PP si nici cea mai mica urma de sodiu.

Mai mult, oamenii de stiinta au inclus ciresele prin alimentele recomandate in cazul cancerului, acidul elagic pe care acestea il au in compozitie intarziind aparitia si dezvoltarea tumurilor maligne. Fibrele continute de cirese sunt eficiente mai ales in prevenirea aparitiei cancerului gastric sau al celui de colon. Cea mai mare cantitate de vitamine este continuta de ciresele coapte foarte bine, ajunse la maturitate.
 De asemenea, este bine de stiut ca 100 de grame de cirese au o valoare energetica de 38 kcal. (sursa)

5 comentarii:

  1. As manca cirese in nestire...Chiar sunt yummy! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este :D Si eu ador ciresele ♥

    RăspundețiȘtergere
  3. sa facem ...o burta...zdravana :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna
    Blogul meu cu hainute este:http://happystory30.blogspot.ro
    Doresc sa inchid acest blog, de aceea, hainele disponibile vor fi la preturi foarte avantajoase, merita sa va uitati si daca va place ceva, sa achizitionati. Eu va stau la dispozitie, putem discuta eventualele neclaritati ca totul sa fie in regula

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce pofta mi-ai facut...oare mai sunt la piata ? Azi trebuie sa-mi iau cirese ... hihihiiii

    RăspundețiȘtergere