sâmbătă, 23 iulie 2011

Review: Iwostin Purritin

Acum ceva timp am castigat (la un concurs organizat pe facebook de cei de la Iwostin) doua produse Iwostin Purritin: un gel pentru spalarea fetei si o masca peeling antiacneica.

Am inceput sa le folosesc de-abia in iunie si mi-am format o parere despre ele, pe care as vrea sa o impartasesc cu fetele cu tenul problematic.



Gelul pentru spalarea fetei Iwostin Purritin



Indicatii
Ingrijirea zilnica a pielii grase, predispuse la leziuni acneice, si a pielii mixte. Recomandat si pentru pielea iritata in urma unor tratamente dermatologice.

Mod de utilizare
Aplicati o cantitate mica de gel pe pielea umeda. Masati usor si clatiti cu apa calda.

Ingrediente active
Physiogenyl - actiune antibacteriana si energizanta, stimuleaza cresterea si regenerarea celulelor, triclosan - are actiune antiinflamatoare si antibacteriana, ulei de arbore de ceai - actiune antiinflamatoare si antibacteriana, elimina inflamatiile existente si limiteaza aparitia unor noi eruptii acneice, extract de aloe vera - hidrateaza si calmeaza iritatiile, alantoina - actiune calmanta, apa termala de Iwonicz-Zdroj.


Curata foarte bine, lasand pielea fina si luminoasa, chiar si atunci cand am fata "tencuita" cu tot arsenalul (fdt, blush, iluminator, pudra).

O cantitate mica de produs (o pompita) este suficienta pentru a-si face treaba. Il folosesc zilnic de aproape 2 luni si mai am jumatate (din 300 ml). Am cautat pe internet si am vazut ca pretul variaza intre 30-35 lei, ceea ce mi se pare convenabil. De asemenea, se gaseste si la 150 ml.

La inceput imi usca putin pielea (eu am tenul mixt, iar pe unele portiuni aveam senzatia aia de piele care te strange), insa acum nu mai simt asta. Ori e mai gras tenul meu, ori m-am obisnuit, oricum fata de Effaclar de la La Roche Posay mi se pare mai bland din acest punct de vedere.

Are un miros placut (o combinatie de ceai si aloe vera) si foarte revigorant (e si hipoalergenic, so no worry).

Nu am prea multa experienta in ceea ce priveste dermatocosmeticele, acesta e doar al doilea gel de curatare de acest gen pe care il folosesc, primul fiind cel de la La roche Posay de care aminteam mai devreme, insa dintre cele doua il prefer pe cel de la Iwostin.


Masca peeling antiacneica Iwostin Purritin


Informatii

Destinata ingrijirii tenului gras, cu tendinte acneice, masca-peeling antiacneica Iwostin Purritin actioneaza in doua etape. Datorita complexului de alfa - si beta-hidroxiacizi (AHA si BHA), inlatura celulele moarte ale epidermei, care blocheaza canalele excretoare ale glandelor sebacee, normalizeaza secretia de sebum si actioneaza antibacterian si antiinflamator, prevenind aparitia leziunilor acneice. Utilizata o data sau de doua ori pe saptamana, confera pielii un aspect neted si placut.



 
 
 
 
Imi place pentru ca indeparteaza impuritatile din pori, excesul de sebum si celulele moarte si restabileste sanatatea si stralucirea tenului. Desigur nu am un ten perfect nici acum, insa se vede clar o diferenta (in bine). Atunci cand am monstruleti pe frunte si aplic aceasta masca, dispar mai repede, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
 
Tubul mi s-a parut atat de mic la inceput, ma gandeam ca pana acum va fi gata deja, insa mai am o cantitate suficienta pentru 2-3 aplicari cu toate ca am folosit-o saptamanal (incepand cu luna iunie, ca si gelul de curatare). Pretul ei e circa 20 de lei (pentru 50 ml) si eu consider ca este destul de avantajos.
 
 
In concluzie, am o parere foate buna despre cele doua produse si as dori sa le reachizitionez.

2 comentarii: